It is currently 07 Sep 2010, 05:56

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum rules

Please click here to view the forum rules

Post new topic Reply to topic  [ 63 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: Pomoc i podaci za Mapu Srbije
PostPosted: 29 Jul 2010, 23:38 
HQ

ALo nemojte da se Zekite nego ajde konkretne spiskove

Gradove(zasto su vazni)

Sela (zasto su vazna)
Ali malo agilnije molim imam neke spiskove aerodromas mogu i da ih skoristim u ovome ali daj da vidim imena zeleo bih da zajedno uradimo ovo da bude dobro . Ja cu da se postaram za tacnost a vi za imena Razloge i slicno .

Profile  

PostPosted: 30 Jul 2010, 08:46 
HQ

Samo malo da se prisetim nekih stvari pa cu da postujem nesto.

Profile  

PostPosted: 30 Jul 2010, 09:43 
HQ

Jedno pitanje samo, da li da se koncetrisem samo na dogadjaje u kojima je ucestvovala avijacija ili na sve bitne dogadjaje (bitke, borbe itd)?

Profile  

PostPosted: 30 Jul 2010, 12:19 
102nd YU Squadron

pa treba izbalansirati....npr lepo je videti na mapi stocnu pijacu kod arandjelovca i ja smatram da je ona vazan objekat alai kakve veze bi imala ona s iljusinom.

ja bih stavio na kamaru sve vazne dogadjaje iz aprilskog rata i detaljisao samo oko mesta koja su pominjana. naravno u to vreme avijacija je bila deo kopnene vojske :) pa treba obratiti paznju na sve sto je kov radila.

Slavko imamo dilera !!

Profile  

PostPosted: 30 Jul 2010, 12:33 
HQ

Ma naravno da ne treba detaljisati. Ali to mi je otvorilo jos jedno pitanje, hocemo li se drzati samo perioda dok je postojala JKRV, tj samo Aprilskog rata ili cemo tu obuhvatiti i kasnija desavanja, odnosno partizanska dejstva do kraja rata?

Profile  

PostPosted: 30 Jul 2010, 12:45 
Site Admin

Pa vidi, ako je učestvovala avijacija, onda bi trebalo, jer vidi od trada do danas su se gradovi tj. naselja povećala, vidi Beograd, pa ceo Novi Beograd tada nije postojao, tako da ... šta reći, Pančevo je bilo manje isto tako i mnogi drugi gradovi, e tu leži kvaka
tako da ta "veća" mesta bi svakako trebalo nekako ucrtati, naravno niko neočekuje tačan izgled ulica, jer bi bilo suludo to očekivati, ali dosta nas živi u nekom od većih naselja/gradova i znamo otrpilike kako je to izgledalo tj. šta je stari a šta novi deo ...

"Neprijatelj koga poznajete, je ujedno i onaj protiv koga se možete i braniti."
Image

Profile  

PostPosted: 30 Jul 2010, 13:06 
102nd YU Squadron

istorijski osvrt upakovan u il-2

1.treba imati mapu aprilsku gde su svi aerodromi travnatih pisti, na pojedinim aerodromima (dojno polje zemun) postojale su samo betonske povrsine ispred hangara .
2. treba napraviti drugu mapu za period iz druge polovine rata ako zelimo da se poigramo srbije 1944-45. na toj mapi bi zemunski aerodrom imao betonsku pistu koju su napravili nemci zatim tu bi se pojavio aerodrom kovin sa betonskom pistom (takodje nemci) a sva ratna letelista iz aprila nisu vise postojali (veliki radinci npr)
3.eventualno izraditi mapu za posleratni period sa novim beogradom sa batajnicom (1951) bez surcina naravno bla bla

mislio sam reci da ne moze sve u jednu mapu, kao sto postoji normandija i bastonja u tri perioda (to su vam one mape koje se non stop okrecu na DF serverima pa i na nasem te se covek upita sta ce nam mapa srbije kad cemo opet u bastonju u hlfjlfojlojze) tako i mi ......

Slavko imamo dilera !!

Profile  

PostPosted: 30 Jul 2010, 14:27 
HQ

To je dosta dobro razmisljanje. Ako su samo aerodromi u pitanju, mislim da to nece biti problem. Sto se tice mesta i saobracajnica itd, to bi trebalo sve da bude manje-vise isto.

E sad, borbena dejstva u Srbiji, na pocetku i na kraju rata...

U aprilskom ratu imamo odbranu Beograda i ostalog i lagani proboj Osovine. I imamo dosta zanimljivu borbu Monitora Drava, koji se uskladu sa mornarickom tradicijom tvrdoglavo opirao. :D

1944-1945 Imamo citav niz krajnje zanimljivih operacija u Srbiji koje su skoro sve bile podrzane saveznickom avijacijom. Po mom skromnom misljenju, te operacije su toliko zanimljive da bi komotno moglo da se organizuje neki SEOW na osnovu njih.

Da se vratimo na temu. Smatram da je greota da se na ovako lepoj mapi zadrzimo samo na Aprilskom ratu, jer on i nije bio Bog zna kako zanimljiv (oni nas mlate, a mi se kao nesto gicamo). Pa ako ocete, ja bih mogao da pripremim jedan spisak mesta i bitnih objekata kuda su te operacije tutnjale, pa da ih uvrstimo na mapu.

Profile  

PostPosted: 30 Jul 2010, 22:29 
102nd YU Squadron

ajd mornare gde zapnes u nedoumicu da resavamo zajedno

Slavko imamo dilera !!

Profile  

PostPosted: 30 Jul 2010, 22:31 
HQ

Ljudovi izgleda da neumem da pisem citko.

TREBAJU MI KURCIJALNI GRADOVI U SRBIJI SA INDUSTRIJOM KAKO VOJNOM TAKO STRATESKOM I CIVILNOM?

Sta ovde nije jasno??

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 63 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]